Τι περιμένουμε να δούμε στο Samsung Galaxy S23

Όταν κυκλοφορήσει, το Samsung Galaxy S23 – θήκες κινητών – θα υπάρχουν μεγάλες προσδοκίες, αλλά είμαστε βέβαιοι ότι η Samsung μπορεί να ανταποκριθεί με το νέο μοντέλο της.

Μεταξύ των φετινών κυκλοφοριών, τα Galaxy S22 και Galaxy S22 Plus αισθάνθηκαν πολύ περισσότερο επαναληπτικά παρά καινοτόμα — αλλά το Galaxy S22 Ultra δεν είχε τέτοιο πρόβλημα, επαναφέροντας το Galaxy Note στη ζωή.

Οι φήμες για το Galaxy S23 μόλις αρχίζουν να φουντώνουν, αλλά θέλαμε να μοιραστούμε ό,τι υπάρχει εκεί έξω και τι θέλουμε να δούμε. Ορίστε λοιπόν τι έχουμε ακούσει για το Galaxy S23 μέχρι στιγμής, καθώς και τη λίστα επιθυμιών μας.

Πιθανή ημερομηνία κυκλοφορίας

Το Galaxy S22 κυκλοφόρησε τον Φεβρουάριο, επομένως θα περιμέναμε ένα παρόμοιο χρονοδιάγραμμα για το Galaxy S23. Η σειρά Galaxy S21 κυκλοφόρησε τον Ιανουάριο του 2021, αλλά η Samsung έπρεπε να κάνει χώρο για το Galaxy S21 FE, οπότε πιθανότατα απώθησε το ντεμπούτο του S22.

Για το Galaxy S23, αυτό πιθανώς σημαίνει εμφάνιση στις αρχές του 2023. Τα παράθυρα κυκλοφορίας του τηλεφώνου είναι αρκετά προβλέψιμα στις μέρες μας και δεν περιμένουμε από τη Samsung να παρεκκλίνει από αυτό, αν και η πανδημία του κορωνοϊού και οι ελλείψεις chip έχουν δημιουργήσει ορισμένες καθυστερημένες εκδόσεις τηλεφώνου στην πρόσφατη μνήμη.

Πρώιμες φήμες για το Samsung Galaxy S23

Όσον αφορά τη σχεδίαση, το Samsung Galaxy S23 Ultra θα μπορούσε να μοιάζει πολύ με τον προκάτοχό του. Μια πρόσφατη φήμη που διέρρευσε το smartphone έχει διαστάσεις 6,43 x 3,07 x 0,35 ίντσες, που είναι μια μικρή αύξηση σε σχέση με τις 6,42 x 3,06 x 0,35 ίντσες του Galaxy S22 Ultra. Όλα αυτά παρά τη νέα κάμερα, η οποία έχει θεωρηθεί ως ένας τρόπος με τον οποίο θα μπορούσαμε να καταλήξουμε με μια μεγαλύτερη μονάδα κάμερας και επομένως ένα πιο χοντρό τηλέφωνο.

Samsung Galaxy S23: Τι θέλουμε να δούμε

Υπάρχει πολύς χρόνος για τη Samsung να οριστικοποιήσει ορισμένες λεπτομέρειες του Galaxy S23, οπότε εδώ είναι αυτό που ελπίζουμε να δούμε.

Καλύτερη διάρκεια μπαταρίας

Η διάρκεια ζωής της μπαταρίας και στα τρία μοντέλα Galaxy S22 είναι, με μια λέξη, απογοητευτική. Το Galaxy A53 μεσαίας κατηγορίας δεν έχει επίσης μεγάλη διάρκεια μπαταρίας.

Η Samsung πρέπει να βελτιώσει το παιχνίδι της με τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας. Η συρρίκνωση των πακέτων ισχύος από το Galaxy S21 στο Galaxy S22 (3.700 mAh έναντι 4.000 mAh) και στο Galaxy S22 (4.500 mAh έναντι 4.800 mAh) δεν ήταν μια σοφή απόφαση και προφανώς έβλαψε και τα δύο τηλέφωνα στη δοκιμή.

Καλύτερη ψύξη

Δεν είναι μυστικό μέχρι στιγμής ότι το τσιπ Snapdragon 8 Gen 1 είναι ζεστό. Αυτό προκαλεί προβλήματα στο γκάζι, ειδικά σε έντονα παιχνίδια. Η Samsung πιάστηκε επίσης να στραγγαλίζει σκόπιμα ορισμένες εφαρμογές για να διατηρήσει την απόδοση του συστήματος. Ενώ η κίνηση τελικά κατέληξε ως σκιώδης ή εντελώς αποτρόπαια για ορισμένους, αποδείχθηκε ένα σημείο: το Galaxy S22 χρειαζόταν καλύτερη ψύξη.

Το OnePlus 10 Pro διαθέτει ένα νέο σύστημα ψύξης που κάνει το τηλέφωνο αισθητά πιο άνετο μετά από πολύωρες συνεδρίες παιχνιδιών από το Galaxy S22 Ultra από την εμπειρία μου. Δεν ζητάμε κάτι στο επίπεδο των καλύτερων τηλεφώνων παιχνιδιών, αλλά το S22 μπορεί να γίνει πολύ ζεστό. Θέλουμε να δούμε το Galaxy S23 να το διορθώνει αυτό.

Snapdragon ή καλύτερο Exynos

Κοιτάξτε, είμαστε όλοι για να σπάσουμε το σχεδόν μονοπώλιο της Qualcomm στα τηλέφωνα Android σε ορισμένα μέρη του κόσμου. Οι πιο δυνατοί παίκτες από όλα τα καλύτερα τηλέφωνα Android χρησιμοποιούν τσιπ Snapdragon. Ενώ η Apple Silicon είναι ακόμα μίλια μπροστά κατά κάποιο τρόπο, οι επεξεργαστές Exynos της Samsung είναι κατώτεροι από την Qualcomm σε πολλούς άλλους.

Όλοι είχαμε μεγάλες ελπίδες για το ναυαρχίδα Exynos 2200 με τα γραφικά που τροφοδοτούνται από την AMD, αλλά το τσιπ τελικά αποδείχθηκε αθώο στην καλύτερη περίπτωση. Η Samsung είτε πρέπει να καταλάβει γιατί τα τσιπ Exynos υστερούν σε σχέση με τα Snapdragon, είτε πρέπει να εγκαταλείψει και να χρησιμοποιήσει τα Snapdragon παντού.

Συνεχές ζουμ

Ένα πρόβλημα με τους τηλεφακούς στα smartphone είναι ότι είτε χρησιμοποιείτε το πλήρες οπτικό ζουμ είτε κολλάτε με ψηφιακό που καλύπτει τα κενά. Οι φήμες γύρω από το Galaxy S22 Ultra πρότειναν ότι η Samsung επρόκειτο να εισαγάγει συνεχές ζουμ, όπου το τηλέφωνο θα μπορούσε να πάει από 1x σε 10x και όλα τα σημεία μεταξύ τους ομαλά.

Θέλουμε να δούμε τη Samsung να το παρουσιάζει και στα τρία μοντέλα Galaxy S23, αν και έχουμε την αίσθηση ότι η δυνατότητα μπορεί να είναι αποκλειστική Ultra, αν ποτέ υλοποιηθεί.

Καλύτερη διαφοροποίηση μοντέλων

Ας το παραδεχτούμε, τα Galaxy S22 και Galaxy S22 Plus είναι αρκετά βαρετά. Μοιάζουν ακριβώς με τους προκατόχους τους, χωρίς πολλά νέα χαρακτηριστικά. Η μεγαλύτερη αλλαγή περιελάμβανε βελτιωμένη «νυχτερογραφία» για φωτογραφίες χαμηλού φωτισμού, αλλά όλες οι προσπάθειες της Samsung προφανώς πήγαν στο πιο ακριβό Galaxy.

Αν και είναι κατανοητό, θα θέλαμε πραγματικά να δούμε τα Galaxy S23 και Galaxy S23 να λαμβάνουν κάτι που τα κάνει κάτι περισσότερο από επαναληπτικές αναβαθμίσεις.

Είτε πρόκειται για μια νέα σχεδίαση, για ισχυρότερες κάμερες ή για ρυθμούς ανανέωσης οθόνης που στην πραγματικότητα πέφτουν στα 10 Hz — αφού τα Galaxy S22 και Galaxy S22 Plus, στην πραγματικότητα, διέθεταν τουλάχιστον 48 Hz αντί των 10 Hz που είχε αρχικά διαφημίσει η Samsung. Το Galaxy S23 Ultra, ωστόσο, θα έπρεπε να είναι κάθε άλλο παρά βαρετό.

Δείτε περισσότερα για θήκες κινητών:

avatar
News Reporter
Δεν με λες και δημοσιογράφο, ούτε και blogger, κάτι το ενδιάμεσο είμαι, μια μεστίτσος!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.